Installatie en Gebruik

Cleanload Nexus - Koppeling voor gesloten overdracht met easyconnect-doppen

WAT ZIT ER IN DE DOOS?

Naast uw Cleanload Nexus vindt u ook een bevestigingspunt en beugel om de Cleanload Nexus aan het spuittoestel of aan een muur of werkbank te bevestigen, een aanzuigslang van 4 meter en een spoelwaterslang van 2,5 meter samen met geschikte slangpilaar en klemmen. Afhankelijk van de specifieke vereisten van uw installatie, moet u de leverancier van uw spuitinstallatie vragen om geschikte T-stukken, ventielen, terugslagkleppen, drybreak-connectoren en een standaard of steun voor montage.

WAT HEB IK NODIG?

IMG_1453

De beugel die bij de Cleanload Nexus wordt geleverd kan rechtstreeks op de spuitmachine, op de werkbank, aan de muur of op een standaard worden gemonteerd. Een verwijderbare bout bevestigt de Cleanload Nexus aan het bevestigingspunt.

Het bevestigingspunt moet in staat zijn om een last van 40 kg te dragen en moet zich op een geschikte werkhoogte bevinden. De Cleanload Nexus moet beschermd worden tegen stof, modder en stoten van takken, machines, enz.

Picture2

De 1 inch x 4 m aanzuigslang die wordt geleverd kan rechstreeks worden aangesloten op de aanzuiging van de spuitmachine vóór de venturi of met behulp van geschikte drybreak-connectoren zoals hier afgebeeld (niet inbegrepen).

Het wordt aanbevolen om een minimaal aanzuigvacuüm in het systeem van -0,75 bar te behouden, voor de meest efficiënte lediging.

460x248_bnl_verpakkingen

De meegeleverde 16 mm (I/D) x 2,5 meter spoelwatertoevoerslang moet worden aangesloten op een bron van zuiver water op de spuitmachine of via alternatieve toevoer van zuiver water.  

De spoelwaterdruk moet ten minste 5 bar bedragen voor de meest effectieve spoeling.

Cleanload Nexus leidingwerk lay-out

1. Container voorzien van easyconnect-dop
2. Spoelwaterbron
3. Cleanload Nexus
4. Gekalibreerde aanzuigslang
5. Terugslagklep
6. Terugslagklep
7. T-stuk

8. Inductiegebied spuitmachine
9. Afsluitklep
10. Inductiekom
11. Circulatieleiding van de spuitpomp
12. Inductor (venturi)
13. Naar tank van spuitmachine (zonder beperking)

CLEANLOAD NEXUS KOPPELING VOOR GESLOTEN OVERDRACHT

CLEANLOAD NEXUS VERBINDINGSPLAN

De lay-out van het loodgieterswerk uit de installatiehandleiding wordt hier getoond. De slang kan worden gebruikt om <1 liter van een bidon af te meten en moet bij het meten omhoog kunnen en voor het afvoeren omlaag kunnen, maar vermijd bochten die chemische resten kunnen vasthouden. Opmerking: er bevindt zich geen klep tussen de Cleanload Nexus en de venturi, dit om het risico van spoelen bij gesloten aanzuiging te voorkomen.

 

Volg altijd de instructies en de veiligheidsinformatie die u kan vinden in de Installatie- en Gebruikshandleiding voor een succesvolle installatie, en overweeg om de fabrikant van de spuitmachine of uw onderhoudsmonteur te raadplegen voordat u aan het werk gaat.

INSTALLATIE OP DE SPUITMACHINE

Installatie op de spuitmachine

Waar de ruimte dit toelaat, is het installeren van de Cleanload Nexus op een spuitmachine de handigste optie. Idealiter moet het boven de venturi worden geplaatst. Voordat u de Cleanload Nexus monteert, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is voor het draaien van de bedieningshendel en het aanbrengen van een container. 

Uiteindelijk vervangt Cleanload Nexus de inductiekom op de spuitmachine. De ruimte kan opnieuw worden ontworpen voor een permanent gemonteerde Cleanload Nexus

TIJDELIJKE AANSLUITING TIJDENS HET VULLEN

Installation off the sprayer

Het installeren naast de spuitmachine op de vullocatie kan even goed. In dit geval moeten tijdelijke aansluitingen op de aanzuiging van de spuitmachine en op de toevoer van zuiver water worden gepland; bijvoorbeeld door geschikte drybreak-connectoren te gebruiken.

Op deze afbeelding is de Cleanload Nexus gemonteerd op een eenvoudige standaard met een drybreak-connector naar de bestaande aanzuigleiding en spoelwater komt van een externe toevoer.

1605107886815

Vind uw plaatselijke leverancier van Cleanload Nexus.

1604946476406

Word een door Pentair opgeleide  
installateur of onderhoudsmonteur.

1604946466274

Neem contact op met een adviseur van Pentair.

Powered by Translations.com GlobalLink OneLink SoftwarePowered By OneLink